Renoveren van standleidingen

Wanneer de standleidingen in het gebouw ouder worden, is het noodzakelijk om de leidingen te vernieuwen. Een goed alternatief is het renoveren van standleidingen. ReLiner weet als geen ander hoe we standleidingen zonder hakken of breken kunnen vernieuwen. We zijn het aan onze naam verplicht!

Standleidingen relinen

Zonder hakken en breken kunnen we standleidingen van binnenuit renoveren.

Alle in het gebouw of appartementencomplex aanwezige standleidingen renoveren we vanaf het dak, de bergingen én vanuit de woningen. Meestal werken we van boven naar beneden, maar in bijzondere gevallen relinen we ondersteboven. Niet voor niets is relinen van standleidingen één van de specialismen van ReLiner.

Asbest

Het relinen van asbesthoudende standleidingen is een specialisme op zich. ReLiner heeft een veilige werkmethode ontwikkeld. Het inwendig renoveren van standleidingen van asbest wordt hierdoor een verantwoord alternatief. We gebruiken een gepatenteerde en beproefde methode van reinigen zonder enige uitstoot van asbesthoudende deeltjes. Vervolgens controleren we de leiding en behandelen we deze met onze Spraytechniek op basis van een hoogwaardige epoxycoating.

Gietijzer

Heel veel standleidingen zijn gemaakt van gietijzer. In de loop van de jaren zijn de leidingen aan veel slijtage onderhevig. Het gevolg is schade door lekkages. Door de gietijzeren standleiding te relinen worden lekkages voorkomen. ReLiner zorgt voor een uitgebreide voorbehandeling van de gietijzeren standleiding. We behandelen kleine gaten of scheuren voordat we onze epoxycoating aanbrengen. We geven levenslang garantie op de gerenoveerde standleiding.

Onderhoud & Reparatie

Onderhoud van de standleiding is van groot belang voor een goede werking. Wanneer we een standleiding van binnenuit renoveren door middel van relinen, bieden we ook een onderhoudscontract aan. We hebben speciale reinigingstools ontwikkeld om de gerenoveerde standleiding optimaal te kunnen reinigen. Vervolgens inspecteren we de leiding en vergelijken we deze beelden met onze oplevering direct na de rioolrenovatie. Wanneer er in de loop van de tijd aanpassingen aan de leiding zijn gedaan, kunnen we deze delen direct opnieuw behandelen. Ook kleine reparaties aan de standleiding worden tijdens een dergelijke inspectie door ons uitgevoerd zonder hakken of breken. Op deze manier kunnen we levenslang garantie bieden op door ReLiner gerenoveerde standleidingen.

Hakken & Breken

Door de standleiding te relinen wordt onnodige schade aan keukens, badkamers en toiletten voorkomen. Het inwendige renoveren van de standleiding zorgt ervoor dat hak- en breekwerk wordt voorkomen. Hierdoor is het relinen van standleidingen een duurzaam alternatief voor vervanging van de leidingen. Onze combinatie van technieken geeft het beste resultaat. Ook onder het complex kunnen we leidingen renoveren zonder dat vloeren of tuinen opgebroken hoeven worden.

Techniek van relinen

Spraytechniek
We gebruiken voor de meeste staande leidingen onze Spraytechniek. We brengen epoxycoating in dunne laagjes van 1 mm. dikte aan met een roterende spuitkop.

Borsteltechniek
Bij kleinere leidingen of wanneer er veel oneffenheden in de leiding zitten, werken we met borstels. Vaak combineren we deze techniek met onze Spraytechniek om de geborstelde laag zo strak als mogelijk te conserveren.

Koustechniek
Simpel gezegd wordt er een kous in het riool getrokken. De kous is in epoxy gedrenkt en wordt nadat deze is aangebracht op druk gezet. Nadat de kous is uitgehard kan de leiding direct weer worden gebruikt.

Voordelen standleiding renovatie

Het renoveren van standleiding heeft veel voordelen. Kiezen voor relinen is hierdoor in veel gevallen de beste oplossing. Kies voor het duurzame alternatief!

  • Voorkom hak- en breekwerk
  • Snel een nieuwe leiding
  • Nagenoeg geen overlast
  • Meer dan 50% kostenreductie
  • Hergebruik bouwmaterialen

Bel voor eerlijk advies:

(085) 130 49 73

ReLiner specialist

ReLiner - Onze technici relinen de aansluitingen vanuit de woning

Renoveren aansluitingen

Door een combinatie van technieken kunnen we aansluitingen vanaf Ø 40 mm behandelen. We sluiten naadloos aan op de standleiding.

ReLiner - Deelrenovatie met spuittechniek

Deelrenovatie

Niet in alle gevallen is een complete leidingrenovatie noodzakelijk. In dat geval is een deelrenovatie van de leiding vaak voldoende om lekkages te verhelpen.

ReLiner - Advies over rioolrenovatie

Haalbaarheidsonderzoek

We doen uitgebreid camera-onderzoek in de stand- en aansluitleidingen. Hieruit volgt een passend advies waar een MeerJarenOnderhoudPlan op kan worden gebaseerd.

F.A.Q.

Renoveren van standleidingen

Hoe renoveren jullie de standleiding?

We beginnen eerst met een uitgebreide voorbehandeling van de standleiding. Dan inspecteren we de leidingwand. Grote gaten of gebreken herstellen we eerst van binnenuit. De laatste stap is het relinen van de standleiding met onze Spraytechniek. Na het aanbrengen van 3 lagen epoxy is de standleiding compleet gerenoveerd. Alle aansluitingen worden weer in gebruik gesteld en de standleiding wordt waterdicht opgeleverd.

Is een standleiding relinen veel werk?

Het relinen van een standleiding is veel sneller en eenvoudiger dan het compleet vernieuwen van de standleiding. Los daarvan hoeft er ook geen rekening te worden gehouden met hakken en breken van muren of vloeren. We zijn dus veel sneller klaar met het renoveren van de standleiding in vergelijking met traditionele standleiding vernieuwing. Afhankelijk van de hoogte van de standleiding kunnen we de werkzaamheden vaak binnen 2 tot 3 werkdagen compleet uitvoeren.

Kan ik water gebruiken?

Enkel wanneer we de standleiding renoveren met onze epoxy, kan er geen water worden gebruikt. Voor en na werktijd is het meestal geen probleem om gewoon gebruik te maken van de bestaande afvoeren. Hierdoor is de overlast van het relinen van de standleiding erg klein.

Wat kost het relinen van de standleiding?

De kosten voor het relinen van een standleiding zijn afhankelijk van de hoogte van de leiding en het aantal aangesloten appartementen. Houdt rekening met een bedrag van circa € 1.750,00 per appartement (excl. BTW) voor de aangesloten standleiding. Bij een rekenvoorbeeld van in totaal vier appartementen met één gezamenlijke standleiding, zijn de kosten voor het relinen van de standleiding in totaal € 7.000,00 inclusief de aansluitingen in de appartementen en exclusief BTW.

Welke garantie geven jullie?

De gerenoveerde standleiding heeft een technische levensduur van minimaal 50 jaar. In combinatie met een onderhoudscontract geven we levenslang garantie op het door ons uitgevoerde werk. Doordat we de leidingen periodiek reinigen en controleren houden we ze in topconditie. Tussentijdse aanpassingen in de standleiding worden door ons opgemerkt en indien nodig hersteld van binnenuit. Hierdoor is er altijd een optimaal onderhouden standleiding met de bijbehorende garantie op een goede werking zonder lekkages.

Chat openen
1
👋 Kunnen we helpen?
Hallo 👋,
Welkom bij ReLiner. Hoe kunnen we van dienst zijn?