Relinen van aansluitingen

Naast het relinen van de standleiding, werkt ReLiner ook in de aansluitleidingen van de riolering in het gebouw. Het behandelen van de aansluitingen is bij ons inbegrepen in de complete rioolrenovatie. Dat is het gemak van ReLiner!

Renoveren aansluitingen

Renovatie van aansluitleidingen in de riolering is mogelijk met ReLiner.

Door een combinatie van technieken kunnen we aansluitingen vanaf Ø 40 mm behandelen. We sluiten naadloos aan op de standleiding.

Badkamer

De aansluitleidingen van de riolering in de badkamer zijn vaak verwerkt in de muur of in de vloer. Verder hebben ze een kleine diameter (Ø 34 – 50 mm). Ze zijn uitgevoerd in koper, lood, gietijzer(staal) of PVC. ReLiner is in staat om de aansluitleidingen te renoveren van binnenuit. Dit kan tijdens een complete standleidingrenovatie of als onderdeel van een kleinschalige relining. Denk bijvoorbeeld aan het verhelpen van een lekkage van de riolering.

Keuken

De aansluiting van de keuken heeft in veel gevallen een aparte standleiding. Kleinere appartementen hebben soms een gecombineerde afvoer, maar vaak zijn er minimaal 2 standleidingen per woning. De keukenaansluiting is vaak niet ver van de standleiding. Dit komt omdat deze leiding relatief veel vet transporteert naar het riool. Voordat ReLiner de keukenaansluiting renoveert, maken we deze goed schoon en vetvrij.

Toilet

ReLiner zal in zo goed als alle gevallen de toiletaansluiting inwendig renoveren. Deze aansluiting is vaak goed toegankelijk na demontage van het toilet. Het is een aansluiting met een grote diameter en is uitgevoerd in gietijzer(staal), asbesthoudende buis of PVC. Ook in het geval er een hangend toilet is gemonteerd, kunnen we de leiding behandelen. We werken naar de standleiding toe en maken het complete rioolstelsel nieuw aan de binnenzijde. Door onze manier van relinen sluiten de standleiding en de toiletafvoer naadloos op elkaar aan.

Grondleidingen

De leidingen die onder het complex lopen, noemen we ook wel de grondleidingen. Deze leidingen lopen horizontaal en ReLiner heeft verschillende technieken om deze leidingen te kunnen renoveren van binnenuit. Wanneer de leiding in het water blijft staan door bijvoorbeeld de hoge grondwaterstand, zullen we kiezen voor de Kousmethode. In andere gevallen kunnen we ook met onze Spraymethode een oplossing bieden. Doordat onze technieken gebaseerd zijn op een epoxy basis, kunnen we ze door elkaar gebruiken. Het eindresultaat is gegarandeerd een compleet nieuw systeem van binnen.

Techniek van relinen

Spraytechniek
We gebruiken voor de meeste staande leidingen onze Spraytechniek. We brengen epoxycoating in dunne laagjes van 1 mm. dikte aan met een roterende spuitkop.

Borsteltechniek
Bij kleinere leidingen of wanneer er veel oneffenheden in de leiding zitten, werken we met borstels. Vaak combineren we deze techniek met onze Spraytechniek om de geborstelde laag zo strak als mogelijk te conserveren.

Koustechniek
Simpel gezegd wordt er een kous in het riool getrokken. De kous is in epoxy gedrenkt en wordt nadat deze is aangebracht op druk gezet. Nadat de kous is uitgehard kan de leiding direct weer worden gebruikt.

Relinen van aansluitingen?

Bij een standleidingrenovatie is het van belang dat de aansluitingen goed worden behandeld. De overgang van de aansluiting naar de standleiding is een zwak punt in de riolering.

  • Voorkom lekkages
  • Minder verstoppingen
  • Hakken en breken niet nodig
  • Naadloze verbinding standleiding

Bel voor eerlijk advies:

(085) 130 49 73

ReLiner specialist

ReLiner - Standleidingen renoveren vanaf het dak

Relinen standleidingen

Alle in het gebouw of appartementencomplex aanwezige standleidingen renoveren we vanaf het dak, de appartementen én vanuit de bergingen.

ReLiner - Deelrenovatie met spuittechniek

Deelrenovatie

Niet in alle gevallen is een complete leidingrenovatie noodzakelijk. In dat geval is een deelrenovatie van de leiding vaak voldoende om lekkages te verhelpen.

ReLiner - Advies over rioolrenovatie

Haalbaarheidsonderzoek

We doen uitgebreid camera-onderzoek in de stand- en aansluitleidingen. Hieruit volgt een passend advies waar een MeerJarenOnderhoudPlan op kan worden gebaseerd.

F.A.Q.

Relinen van aansluitingen

Kan ik de afvoer blijven gebruiken?

Tijdens het relinen van de aansluiting kunt u de afvoer niet gebruiken. We zorgen voor een tijdelijk alternatief. Wanneer de aansluiting van het toilet renoveren, geven we u een tijdelijk toilet in uw woning. Voor de overige aansluitingen is er vaak een mogelijk om water te blijven lozen op een ander punt in uw woning.

Wanneer renoveren jullie een aansluiting?

Eigenlijk renoveren we altijd alle toiletaansluitingen. Deze aansluiting heeft het meeste last van slijtage en geeft vaak overlast. De overige aansluitingen in de woning kunnen ook door ons worden voorzien van een nieuwe binnenwand. In elk geval worden alle aansluitleidingen gereinigd.

Moet de aansluiting worden opengebroken?

Geen zorgen, het niet nodig om aansluitingen open te breken wanneer we ze willen relinen. We demonteren bijvoorbeeld het toilet, maar deze wordt uiteraard door ons teruggeplaatst na afloop van onze werkzaamheden. Soms is het voldoende om sifons te demonteren om toegang te krijgen tot de aansluitleiding.

Kunnen jullie ook alleen de aansluiting relinen?

Het komt regelmatig voor dat we enkel de aansluitleiding zelf relinen. In dat geval brengen we een deelrenovatie aan in de aansluiting. Dat kan met onze Spraytechniek of we plaatsen een aangepaste kous in de leiding.

Is de aansluiting na afloop gewoon te gebruiken?

Wanneer we klaar zijn met de standleidingrenovatie of de deelrenovatie, is de aansluitleiding weer normaal te gebruiken. Wel is het soms noodzakelijk om een aantal uur te wachten voordat de leiding weer volledig met heet water kan worden belast. Dit wordt door onze technici uitgebreid aangegeven wanneer ze bij u aan het werk zijn met het relinen van de aansluiting.

Chat openen
1
👋 Kunnen we helpen?
Hallo 👋,
Welkom bij ReLiner. Hoe kunnen we van dienst zijn?